logo

  • fysiotherapie-01.jpg
  • fysiotherapie-03.jpg
  • fysiotherapie-neer-01.jpg

Directe Toegang Fysiotherapie

Sinds 2006 heeft u géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u 'direct' bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer 'direct' kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

Met ingang van 2016 mag dit alleen in de praktijk plaatsvinden. Voor een behandeling aan huis of in een instelling is nu altijd een verwijzing verplicht. Ook voor een zogenaamde “chronische indicatie” is een verwijzing van de huisarts of in sommige gevallen een specialist noodzakelijk.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega's, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Het eerste consult is meestal gevuld met deze inventarisatie, en volgt in de volgende zittingen de behandeling.

Indien u een aanvullende verzekering (met vergoedingen fysiotherapie) heeft afgesloten, dan krijgt u dit vergoedt door uw zorgverzekering.

Bron: KNGF