logo

  • fysiotherapie-03.jpg
  • fysiotherapie-01.jpg
  • fysiotherapie-neer-01.jpg

Fysiotherapie en het zorgstelsel

De vergoeding voor fysiotherapie zit ingewikkeld in elkaar. Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering, een deel van de vergoeding wordt echter vergoed vanuit de (verplichte) basisverzekering. Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie:

  1. fysiotherapie voor chronische patiënten (vraag uw fysiotherapeut) vanaf de 21e behandeling en

  2. fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar (de eerste 18 behandelingen per aandoening per jaar of volledig bij chronische klachten).

Voor de overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. De aanvullende verzekering is niet verplicht. U bepaalt zelf welke aanvullende verzekering u bij uw zorgverzekeraar afsluit. Dit kunt u desgewenst jaarlijks aanpassen. Wij raden u dan ook aan om het volledige vergoedingenoverzicht van uw aanvullende verzekering te bekijken.
Meer informatie kunt u vinden bij uw eigen zorgverzekeraar of op www.zorgvergoeding.com


He
eft u een budgetpolis of naturapolis? Dan is het voor u van belang dat wij een contract met uw zorgverzekeraar hebben afgesloten, zodat u zeker weet dat de behandelingen vergoed worden, binnen uw eigen gekozen verzekeringspakket. Wij declareren dan de behandelingen bij uw zorgverzekeraar.

Hebben wij geen contract met uw verzekeraar?

Dan wordt nog steeds het grootste gedeelte vergoed, tussen de 65 en 100% van het tarief dat uw zorgverzekeraar heeft bepaald. Maar er is dan een kans dat u iets bijbetaalt. En u krijgt zelf van ons de rekening.

Met een restitutiepolis kunt u altijd rekenen op volledige vergoeding, binnen uw eigen gekozen verzekeringspakket.

Met welke zorgverzekeraars hebben we voor 2017 een contract afgesloten?
klik hier voor de lijst  of  pdfklik hier voor de lijst in PDF formaat